Een 7-daagse road trip langs de beroemdste ringbaan ter wereld.

Ontdek het adembenemende IJsland tijdens deze 7-daagse roadtrip. Rij langs vulkanen, watervallen, geisers en kliffen op één van de mooiste routes ter wereld, en eindig de reis in het bruisende Reykjavik. Ontdek de iconische bezienswaardigheden en de verborgen parels van IJsland met een gedetailleerd roadboek.

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail

Ijsland

IJsland, het land van vuur en ijs behoort zonder enige twijfel tot één van de meest bijzondere landen ter wereld. Op een dag tijd lijkt het soms alsof je 4 verschillende planeten bezocht hebt. De landschappen, fauna en flora zijn zo uitzonderlijk dat je mond meer dan eens openvalt bij een bezoekje aan dit land.

Eén van de beste manieren om het land te verkennen is met een jeep met op het dak een gezellige rooftop tent.

Meer info PREREGISTREER NU

Iceland is a different version of paradise. Join the trip

Het voertuig & overnachten

Je rijdt over de mooiste wegen in een extreem van het eiland in een wendbare 4x4. Op het dak van jouw 4x4 is een tent gemonteerd waarin je dagelijks zal overnachten, elke Jeep zal over een tweepersoonsbed met lakens en 2 comfortabele kussens beschikken.

Speciaal voor deze roadtrip hebben wij de mooiste overnachtingsplekjes van Noorwegen uitgezocht om de meest magische nachten te beleven. Op elke stopplaats is er sanitair, elektriciteit en wateraansluiting voorzien.

Ben je een echte avonturier en wil je nog meer into the wild gaan? Dan hebben we ook overnachtingsplaatsen midden in de wildernis! Word elke dag vanuit jouw tent wakker met een adembenemend uitzicht waar geen 5-sterrenhotel aan kan tippen.

Je hebt de keuze tussen 2 soorten daktenten:

 • Onze Adventure tent heeft een iets groter slaapgedeelte, voor degene die graag wat extra ruimte willen hebben. Het duurt maximaal 3 minuten om de tent uit te vouwen.
 • Je kan ook kiezen voor onze pop-up tent, deze heeft een iets kleiner slaapgedeelte. Bij deze tent zal je ongeveer 30 seconden nodig hebben om het volledig uit te vouwen.

Op vlak van thermische bescherming en bescherming tegen condensatie zijn beide tenten gelijkwaardig.

Picture of the Nordic Nomads
Picture of the Nordic Nomads
Picture of the Nordic Nomads
Picture of the Nordic Nomads
Klik op het model voor meer informatie:
 • Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Pop-Up Tent

  De pop-up tent is bedoeld voor mensen die redelijk avontuurlijk zijn. Het is een uiterst praktische tent en kost je slechts 30 seconden om hem uit te klappen. Daarnaast is de tent ook voorzien van een ventilatiesysteem dat eventuele condensvorming bij het wakker worden voorkomt.

  Uiteraard krijgt bij deze tent ook nog de volgende dingen:
  • Een verstelbare ladder
  • Twee kussens
  • Slaapzaken
  • Een matras
 • Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Picture of Suzuki
  Adventure Tent

  De Adventure Tent is bedoeld voor de echte avonturiers onder ons die hun roadtrip in the wild naar een hoger niveau willen tillen. De tent is ietsjes groter en kost dus ook wat meer tijd om op te zetten, in ongeveer 3 minuten zal de volledige tent kunnen opzetten. Daarnaast is de tent ook voorzien van een ventilatiesysteem dat eventuele condensvorming bij het wakker worden voorkomt.

  Bij deze tent ontvangt je ook nog:
  • Een verstelbare ladder
  • Twee kussens
  • Slaapzaken
  • Een matras
  • Een beschermhoes

De Route

In 7 dagen tijd rijd je langs misschien wel één van de meest iconische wegen ter wereld. De IJslandse Ring Road. We hebben een prachtig parcours uitgestippeld waar je soms van het geëikte pad afgaat om bijzondere plekken te ontdekken, die niet meteen in de toeristische gidsen staan.

Uiteraard zul je ook de bekende landmarks van IJsland niet zomaar passeren. We geven je bij de start een gps (en roadbook) mee waarin de volledige route is ingeladen.

Map of the route
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail

Het Weekschema

In één week tijd rijd je het hele land rond. Het roadbook navigeert je niet alleen naar de absolute hoogtepunten van het land, maar wijkt ook dagelijks af van het geëffende pad waardoor je telkens unieke spots passeert die we door de locals hebben leren kennen. In de latere namiddag of vroege vooravond hebben we een plekje gereserveerd op een prachtige spot waar je elke keer opnieuw een fenomenaal zicht kunt verwachten.

Praktisch

Wanneer

In de zomer van 2021 kun je op verschillende momenten afreizen. Er is telkens een vertrek voorzien op maandag, woensdag of zaterdag.

De exacte reisdata kun je hieronder terugvinden.

Prijs

De basisprijs voor deze trip bedraagt €590 (excl. vluchten) per persoon. Dit is op basis van 2 personen in een 4x4 Jeep.

Dit is inclusief:

 • De huur van een goed uitgeruste 4x4 Jeep
 • 7 overnachtingen op een unieke plaats in Noorwegen
 • Een uitgebreid roadbook met de volledige routebeschrijving, en vele tips & tricks voor onderweg
 • Gps voor onderweg
 • Daktent en tweepersoonsmatras
 • Bedlinnen en twee kussens
 • Een kooksetje
 • Optioneel: vlucht heen & terug naar Bergen. Wanneer je de vluchten heen en terug graag wilt bijboeken dan betaal je €395 per persoon extra.

Wil je met meer dan 2 personen samen in een jeep gaan? Dat is ook zeker mogelijk, hieronder vind je de prijzen per persoon:

 • Met 3 personen in een jeep: €563 per persoon (inclusief een extra tent)
 • Met 4 personen in een jeep: €550 per persoon (inclusief een extra tent)

Eten en drinken

Elke jeep krijgt van ons een basic kooksetje mee waarop je een week lang je eten kunt klaarmaken en een lekker potje kunt koken. Je kunt bij ons ook een maaltijdenpakket "Adventure Food" kopen waarmee je voldoende eten hebt voor de gehele reis.

Je kunt uiteraard ook eten en drinken kopen in de lokale supermarkten of af en toe een gezellig restaurantje aandoen tijdens de route. Op ons roadbook vind je heel veel leuke suggesties terug waar je gezellig en authentiek IJslands kunt eten.

Waar wordt er geslapen?

Op elke 4X4 is er een handige daktent geïnstalleerd die je tijdens het rijden gewoon kunt inklappen. Wanneer je aankomt op je locatie dan klap je deze eenvoudig uit.

In elke auto is er een dubbele matras voorzien inclusief bedlinnen en 2 comfortabele kussens.

We hebben enkele van IJslands allermooiste plekjes uitgekozen waar je telkens de nacht kunt doorbrengen, met steeds een prachtig panoramisch zicht waar de meeste 5-sterrenhotels niet aan kunnen tippen.

Op elke plaats is er stromend water, toiletten en douches met warm water. Er is één afgelegen plekje tijdens de route waar er geen douches te vinden zijn bij de overnachtingsplaats. Dit staat goed aangeduid in ons roadbook.

Wat met Corona?

De cijfers met betrekking tot corona gaan de goeie richting uit in IJsland. Er zijn nog maar een heel klein aantal besmettingen die wekelijks vastgesteld worden.

We zijn er op dit moment dan ook van overtuigd dat de reis zonder problemen zal kunnen doorgaan. Wanneer de reis onverwacht toch niet zou kunnen doorgaan omwille van restricties door het coronavirus zul je steeds gratis kunnen annuleren of omboeken naar een andere datum.

Boek zonder zorgen met onze annuleringsverzekering

Dankzij de annuleringsverzekering kan je tot een maand voor vertrek annuleren zonder een reden te hoeven geven.

Binnen de laatste maand voor vertrek kan je nog steeds annuleren maar dan enkel met een geldige reden, deze staan beschreven in onze annuleringsvoorwaarden.

FAQs

 • Optioneel: Vluchten heen en terug €395
 • Optioneel: Adventure Foodpack €95
  (3 maaltijden per dag die normaal zouden moeten volstaan voor een hele week)
 • Optioneel: Reisbijstandsverzekering: €39 p.p.
 • Optioneel: Annuleringsverzekering: €49 p.p.
 • Optioneel: Omniumverzekering van de auto

Wekelijks zal er vanuit België (Brussels Airport Zaventem) & Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar IJsland (Keflavik Airport).

Heenvlucht:

Vertrek Brussels Airport Zaventem: 14u00 op maandag, woensdag of zaterdag.
Vertrek Amsterdam Airport Schiphol: 14u10 op maandag, woensdag of zaterdag.
Aankomst in Keflavik Airport: 15u15 (België) of 15u25 (Nederland) op maandag, woensdag of zaterdag.

Terugvlucht:

Vertrek in Keflavik Airport: 07u40 op maandag, woensdag of zaterdag.
Aankomst in Brussel Airport Zaventem: 12u55 op maandag, woensdag of zaterdag.
Aankomst in Amsterdam Airport Schiphol: 12u55 op maandag, woensdag of zaterdag.

 • De huur van een goed uitgeruste 4X4
 • 7 overnachtingen op een unieke plaats in IJsland
 • Uitgebreid roadbook met de volledige routebeschrijving + vele tips & tricks voor onderweg
 • GPS voor onderweg
 • Daktent + opblaasbare matras
 • Vers bedlinnen + 2 kussens
 • Optioneel: vlucht H/T Keflavik
In totaal worden ongeveer 1300 kilometers afgelegd. Met een gemiddelde van 150 à 200km per dag. Dit lijkt veel, maar we kunnen garanderen dat er geen enkele kilometer van deze route saai zal zijn. Rijden door IJsland is puur genieten en met nergens anders in de wereld te vergelijken.
Wat de verzekering van de auto betreft, heb je de keuze tussen 3 opties:
 • Optie 1: Geen extra verzekering. Alle bestuurders zijn automatisch verzekerd voor schade die zij veroorzaken aan andere auto's en andere personen. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor alle schade die ze veroorzaken aan hun eigen auto of dakent. Er is een maximum van 15.000€ dat kan worden aangerekend voor mogelijke schade.
 • Optie 2: Omnium insurance: 150€/voertuig. Volledige verzekering voor schade toegebracht aan andere wagens en andere personen. Verzekerd voor schade aan de eigen auto. Maximale franchise die kan worden ingehouden is 750€.
 • Optie 3: Omnium insurance Gold : 300€/voertuig Volledige verzekering voor schade veroorzaakt aan andere auto's en andere personen. Verzekerd voor schade aan de eigen auto. Maximale franchise die kan worden ingehouden is 150€
IJsland kan soms heel onvoorspelbaar zijn wat het weer betreft. We sturen ten laatste twee maanden voor vertrek een volledige paklijst met zaken die je zeker zal moeten meenemen. In het algemeen raden we vooral aan om waterdichte kleding, goede wandelschoenen en extra laagjes kleren mee te nemen.
Het ophalen van de 4X4 gebeurt vlakbij de luchthaven van Keflavik. In IJsland is alles erg kleinschalig. Daar zal iemand je opwachten van het Travelbase team om je de nodige instructies te geven, de gps en het roadbook te overhandigen.
Om een wagen te huren moet je tenminste 20 jaar oud zijn, en uiteraard over een rijbewijs beschikken.
De pop up tent heeft een slaapoppervlakte van 120x206cm.
De Adventure tent heeft een slaapoppervlakte van 140 x 220cm
Alle voertuigen van Nordic Nomads hebben een manuele versnellingsbak.
Indien je je vluchten via Nordic Nomads boekt is dit inclusief:
 • 1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijvoorbeeld laptop of handtas) (max. 40 x 30 x 15 cm) met een maximaal totaalgewicht van 12 kg.
 • 1 stuk ruimbagage: L + B + H max. 158 cm en max. 23 kg voor zowel de vertrekvlucht als de terugvlucht.
 • De reis is volledig zelfstandig en je bepaalt zelf het tempo. Indien gewenst kun je zelfs wat afwijken van de vooropgestelde route. Op de bestemmingen is het mogelijk dat je andere Nordic Nomads tegenkomt, maar sowieso houden we alles heel erg kleinschalig zodat je optimaal kunt genieten van dit prachtige land.
  We hebben een lokaal team ter plaatse in IJsland dat steeds zal kunnen helpen bij noodgevallen of wanneer er extra informatie gewenst is. Je zult ons team ook ontmoeten bij de vertrek- en aankomstplaats.
  Deze reis is perfect geschikt voor duo's. Eventueel kun je ook met een groep vrienden reizen, maar dan zul je wel meerdere Jeeps nodig hebben. Hoewel er 4 zitplaatsen zijn in elke jeep raden we aan om maar met maximaal 2 personen per auto plaats te nemen. Op die manier is er ruim voldoende plaats voor alle bagage.
  Er is zowel een koffer als een gehele achterbank die we reserveren voor de bagage van de Nordic Nomads. Er is zelfs plaats om wat extra kampeermateriaal (zoals een opklaptafeltje) op te slaan.
  In het roadbook staat alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol bezoek aan IJsland. Enerzijds staat de volledige route uitgetekend. Je passeert langs de bekende landmarks van IJsland, maar we sturen je ook richting minder bekende plekken waar je vrijwel helemaal alleen zult kunnen vertoeven en die nog niet op de kaarten staan van de meeste toeristengidsen. Daarnaast vermelden we ook unieke adresjes waar je 's avonds iets kunt eten of drinken. Nuttige informatie over supermarkten en toffe winkeltjes vind je er ook op terug. Ten slotte zul je in het roadbook ook de gegevens vinden van onze partners die extra activiteiten aanbieden tijdens de route zoals bv. een walvissafari in Husavik.
  Uiteraard, in het roadbook staan (zoals hierboven beschreven) verschillende van onze partners die allemaal extra activiteiten aanbieden. Als je via ons boekt zul je meestal ook een iets betere prijs verkrijgen dan de publieke prijzen.
  Hoewel je de indruk zult krijgen dat je wel maanden zou willen verblijven in dit prachtige land om alles te verkennen denken we dat je in een week tijd een mooie eerste indruk krijgt van het eiland waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden zeker bezoekt, maar ook kennis maakt met enkele verborgen plekken. De rondreis van 1 week is volgens ons een perfecte manier om het land te leren kennen.
 • Benzine: voor een afstand van ongeveer 1300 km zal je een benzineprijs van +/- €160 betalen. Uiteraard is deze afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de brandstofprijzen op het moment van de reis.
 • Eten en drinken (indien de optie Foodpack niet genomen wordt)
 • Je kan twee wagens boeken, maar dan dien je wel 2 verschillende boekingen te verrichten.
  We bieden je een foodpack van het type Adventure Food. Dit zijn gevriesdroogde maaltijden voor 3 maaltijden per dag gedurende 7 dagen. Gevriesdroogd voedsel is zeer gemakkelijk te bereiden, je dient er simpelweg warm water aan toe te voegen.

  Join The Trip

  Boek nu je wagen voor je IJslandse Roadtrip!

  Boeken

  Calendar loading

  Join us next year!

  Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van onze Nordic Nomads Trip volgend seizoen?