Een 7-daagse road trip langs de beroemdste ringbaan ter wereld.

Ontdek IJsland tijdens deze spectaculaire 7-daagse roadtrip. Bewonder vanuit je 4x4 de vulkanen, geisers en kliffen langs de befaamde ring road. Met ons gedetailleerd roadbook in de hand, zal je over de meest iconische wegen van IJsland rijden, op zoek naar verborgen parels!

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail

Ijsland

Dit 'Land van vuur en ijs' is zonder twijfel een van de meest bijzondere plekken op aarde. In één dag voelt het soms alsof je 4 verschillende planeten hebt bezocht. De landschappen, fauna en flora zijn zo bijzonder dat je mond meer dan eens zal open vallen.

En de beste manier om zo'n land te verkennen? Dat is in een 4x4 met een daktent, volgens ons!

Meer info Boek nu

Iceland is a different version of paradise. Boek nu

De bestemming

In 7 dagen tijd rijd je langs misschien wel één van de meest iconische wegen ter wereld: de IJslandse Ring Road. We hebben een prachtig parcours uitgestippeld waar je ook van het geijkte pad afgaat om bijzondere plekken te ontdekken.

Uiteraard zal je daarnaast ook de bekendste landmarks van IJsland te zien krijgen. We geven je bij de start je eigen roadbook mee, en een gps waarin de volledige route is ingeladen.

Map of the route

Voertuig en overnachting

Speciaal voor deze roadtrip hebben wij de mooiste kampeerplekjes van IJsland uitgezocht, waar ook sanitair, elektriciteit en een wateraansluiting voorzien is. Word elke dag wakker met een uitzicht waar geen 5-sterrenhotel aan kan tippen.

Je rijdt over de mooiste wegen in een extreem wendbare 4x4 Jeep. Op het dak is een tent gemonteerd waarin je zal overnachten. Elke Jeep beschikt over een tweepersoonsluchtbed met lakens en 2 comfortabele kussens.

Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki

Pop-up Tent

De Pop-up tent is een uiterst praktische tent en kost je slechts 30 seconden om uit te klappen. De tent is comfortabel voor 2 personen, en is voorzien van een ventilatiesysteem dat eventuele condensvorming voorkomt.

Uiteraard is ook het slaapmateriaal inbegrepen:

 • Een verstelbare ladder
 • Twee kussens
 • Dekens
 • Een matras
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki

ADVENTURE TENT

De Adventure tent is bedoeld voor de echte avonturiers onder ons. De tent is ietsje groter en kost dus ook wat meer moeite om op te zetten, maar in ongeveer 5 minuten is de klus geklaard. Ook deze tent is voorzien van een ventilatiesysteem.

Uiteraard is ook het slaapmateriaal inbegrepen:

 • Een verstelbare ladder
 • Twee kussens
 • Dekens
 • Een matras
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail

Het Weekschema

In één week tijd rijd je het hele land rond. Het roadboek begeleidt je telkens naar zowel bekende bezienswaardigheden als unieke spots die we door de locals hebben leren kennen. Telkens als de avond valt, zal je op een prachtige plek je daktent kunnen opzetten en genieten van het adembenemend uitzicht.

PRAKTISCHE INFO

Beschikbaarheid

In de zomer van 2022 kun je op verschillende momenten afreizen. Op zaterdag, zondag, maandag en woensdag is er altijd een vertrek voorzien.

De exacte reisdata en de beschikbaarheden kun je hieronder terugvinden

Prijs

De basisprijs voor deze reis start aan 650€ (excl.vluchten) per persoon, berekend op een jeep met 2 personen.

In deze prijs inbegrepen:

 • De huur van de uitgeruste 4x4 Jeep
 • 7 nachten op unieke locaties in IJsland
 • Roadbook met de routes en vele extra tips
 • GPS met de juiste routes ingeladen
 • Daktent + matras
 • Slaapzak voor koud weer
 • Bedlinnen en kussens
 • Kookmateriaal
 • Optioneel : heen en terugvlucht Keflavik

Je kan ook met meer dan 2 personen in een jeep reizen, dan verandert de prijs. Gelieve contact op te nemen met ons om dit te bespreken.

Extra opties

 • Optioneel: Vlucht heen en terug vanaf 390 €

  Raadpleeg hier de prijs van de vluchten (shuttle tussen de luchthaven en het basecamp inbegrepen)

 • Shuttle tot het basecamp : 25p.p.€
 • Optioneel: Adventure Foodpack 95 € (3 maaltijden per dag voor 1 week)
 • Optioneel: Reisverzekering 39 €

Is een week voldoende om IJsland te bezoeken?

Hoewel je maanden zou willen blijven in dit prachtige land om alles te verkennen, krijg je in een week tijd al een mooie eerste indruk krijgt en zal je de belangrijkste bezienswaardigheden zeker kunnen zien, alsook enkele verborgen parels uit ons gepersonaliseerd roadbook. Deze rondreis is volgens ons een unieke manier om het land te leren kennen.

In totaal leg je ongeveer 1500 kilometer af, met een gemiddelde van 200 à 300km per dag. Dit lijkt veel, maar geloof ons - geen enkele km op de hele route zal saai zijn. Rijden in IJsland valt dan ook niet te vergelijken met ergens anders. Hier is ook je tijd 'on the road' puur genieten!

Eten en drinken

Elke jeep is voorzien van een basiskeukenpakket waarmee je een week kan koken. Je kan ook een "Adventure Food" maaltijdpakket kopen, waarin al je eten voor de hele week door ons voorzien is.

Daarnaast kan je natuurlijk ook eten en drinken kopen in lokale supermarkten of een lokaal restaurant bezoeken. In ons roadbook vind je onze suggesties om lekker authentiek IJslands te eten.

Wat met corona?

De coronasituatie in IJsland is op dit ogenblik volledig onder controle. We gaan ervan uit dat er uitermate weinig tot geen reisbeperkingen zullen zijn in de zomer van 2022. Wil je zelf de nodige zekerheid inbouwen kan je altijd onze annuleringsverzekering er bij nemen

Die vind je hier.

Autoverzekering

Zie FAQ

FAQs

De Vluchten

Wekelijks zullen vluchten vertrekken vanuit België (luchthaven Brussel Zaventem), Nederland (luchthaven Amsterdam Schiphol) en Frankrijk (luchthaven Parijs Charles de Gaulle) naar IJsland (luchthaven Keflavik).

Dag van vertrek :
Vertrek vanaf Brussels Zaventem Airport: 14:00 op maandag, woensdag en zaterdag.
Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol Airport: 14:10 op maandag, woensdag en zaterdag.
Vertrek vanaf de luchthaven Paris Charles de Gaulle: 14.10 uur op maandag, woensdag en zaterdag.
Aankomst op de luchthaven van Keflavik: 15.15 uur (België), 15.25 uur (Nederland) of 15.40 uur (Frankrijk) op maandag, woensdag en zaterdag.

Terugkomdag:
Vertrek vanaf de luchthaven Keflavik: 07.40 uur op maandag, woensdag en zaterdag.
Aankomst op de luchthaven Brussel Zaventem: 12.55 uur op maandag, woensdag en zaterdag.
Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport: 12.55 uur op maandag, woensdag en zaterdag.
Aankomst op de luchthaven Paris Charles de Gaulle: 13.05 uur op maandag, woensdag en zaterdag.


Wat is er inbegrepen?
 • De huur van een goed uitgeruste 4X4
 • 7 overnachtingen op een unieke plaats in IJsland
 • Uitgebreid roadbook met de volledige routebeschrijving + vele tips & tricks voor onderweg
 • GPS voor onderweg
 • Daktent + opblaasbare matras
 • Verse bedlinnen + 2 kussens
 • Optioneel: vlucht H/T Keflavik
Hoeveel kilometer wordt er gereden?
In totaal leg je ongeveer 1500 kilometer af, met een gemiddelde van 200 à 300km per dag. Dit lijkt veel, maar geloof ons - geen enkele km op de hele route zal saai zijn. Rijden in IJsland valt dan ook niet te vergelijken met ergens anders. Hier is ook je tijd 'on the road' puur genieten!
Wat met de verzekering van de auto?
Wij raden je aan een verzekering voor uw 4x4 te kiezen, zodat je met een gerust gemoed op reis gaat.

Omnium Verzekeringen: 150€

 • Deze optie beperkt jouw financiële aansprakelijkheid voor schade aan het voertuig, de onderdelen en accessoires, met uitzondering van diefstal, poging tot diefstal of vandalisme, mits het voertuig wordt gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden van de huurovereenkomst
 • Een borg van €300 zal worden gevraagd bij vertrek.
 • Een eigen risico van maximaal €500.

Omnium Goud Verzekering: 300€

 • Deze verzekering bescherm je tegen schade veroorzaakt door steenslag op de IJslandse wegen. Deze verzekering dekt dus bijvoorbeeld schade aan carrosserielak, voorruit, koplampen en spiegels.
 • Zand en as bescherming.
 • Een borg van €150 zal worden gevraagd bij vertrek.
 • Een eigen risico van maximaal 100 €
 • .
Wat moet ik meenemen?
Het weer in IJsland kan soms heel onvoorspelbaar zijn. We sturen ten laatste twee maanden voor vertrek een volledige paklijst met zaken die je zeker moet meenemen. In het algemeen raden we vooral aan om waterdichte kleding, goede wandelschoenen en extra laagjes kleren mee te nemen.
Waar haal ik onze 4X4 op?
Het ophalen van de 4X4 gebeurt vlakbij de luchthaven van Keflavik. Daar zal iemand je opwachten van het Travelbase team om je de nodige instructies te geven, de gps en het roadbook te overhandigen.
Rijden we alleen?
De reis is volledig zelfstandig en je bepaalt zelf het tempo. Indien gewenst kan je zelfs wat afwijken van de vooropgestelde route. Op de bestemmingen is het mogelijk dat je andere Nordic Nomads tegenkomt, maar sowieso houden we alles heel kleinschalig zodat je optimaal kunt genieten van dit prachtige land.
Is er een gids mee?
We hebben een lokaal team ter plaatse in IJsland dat steeds zal kunnen helpen bij noodgevallen of extra informatie kan geven. Je zal ons team ook ontmoeten bij de vertrek- en aankomstplaats.
Voor wie is dit geschikt?
Deze reis is perfect geschikt voor duo's. Eventueel kun je ook met een groep vrienden reizen, maar dan zul je wel meerdere Jeeps nodig hebben. Hoewel er 4 zitplaatsen zijn in elke jeep raden we aan om maar met maximaal 2 personen per auto plaats te nemen. Op die manier is er ruim voldoende plaats voor alle bagage.
Hoeveel ruimte is er voor de bagage?
Er is zowel een koffer als een gehele achterbank die we reserveren voor de bagage van de Nordic Nomads. Er is zelfs plaats om wat extra kampeermateriaal (zoals een opklaptafeltje) op te slaan.
Wat staat er precies in het roadbook?
In het roadbook staat alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol bezoek aan IJsland. Enerzijds staat de volledige route uitgetekend. Je passeert langs de bekende landmarks van IJsland, maar we sturen je ook richting minder bekende plekken waar je vrijwel helemaal alleen zult kunnen vertoeven en die nog niet op de kaarten staan van de meeste toeristengidsen. Daarnaast vermelden we ook unieke adresjes waar je 's avonds iets kunt eten of drinken. Nuttige informatie over supermarkten en toffe winkeltjes vind je er ook op terug. Ten slotte zul je in het roadbook ook de gegevens vinden van onze partners die extra activiteiten aanbieden tijdens de route zoals bv. een walvis tours in Husavik.
Kunnen we nog extra activiteiten bijboeken?
Uiteraard, in het roadbook staat de informatie van verschillende van onze partners die extra activiteiten aanbieden. Als je via ons boekt, zal je meestal ook een iets betere prijs verkrijgen dan de officiële prijzen.

Join The Trip

De nieuwe data voor Nordic Nomads 2022 zijn bekend! U kunt vanaf 24 november om 18u boeken door de datum te kiezen die voor u het best past.

Reserveren

Calendar loading

Volg ons op Instagram

@nordicnomads_org