Ontdek Noorwegen tijdens deze spectaculaire 7-daagse roadtrip. Bewonder de wildernis, fjorden en de prachtige watervallen vanuit een 4x4 met daktent! Met behulp van ons gedetailleerde roadbook ontdek je zowel bekende natuurwonderen als verborgen parels in Noorwegen.

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail

Noorwegen

Het perfecte land? Dit lijkt onmogelijk, maar toch bestaat het: het land van fjorden en gletsjers, eilanden en meren, de middernachtzon en het noorderlicht. Kortom, een van de meest spraakmakende landen ter wereld.

Deze roadtrip dwars door Noorwegen is ongetwijfeld een reis die je van je bucketlist moet afstrepen. Laat je verrassen door ongeziene schoonheid, de rauwheid van de natuur en de prachtige landschappen!

Meer info JOIN

Norway, where nature reigns Boek nu!

De bestemming

Tijdens deze 7-daagse route rijd je over een van de mooiste wegen van Scandinavië. Langs machtige fjorden, via de Atlantische weg en over de iconische Trollstigen. Ook zal je regelmatig van de toeristische routes afwijken, om de meest ongerepte plekjes te ontdekken die niet altijd in de bekende gidsen staan. Kortom, deze route zal je blijven verwonderen!

Natuurlijk zullen we ook de belangrijkste parken en bezienswaardigheden van Noorwegen op de kaart zetten. Aan het begin van de roadtrip zal je een gps ontvangen waarin de volledige route is geprogrammeerd, alsook ons roadbook waarin de verschillende etappes van het avontuur per dag staan uitgeschreven.

Map of the route

Voertuig & Overnachtingen

Je rijdt over de mooiste wegen langs de fjorden in een extreem wendbare 4x4 Jeep. Op het dak van jouw 4x4 is een tent gemonteerd waarin je dagelijks zal overnachten, elke Jeep zal over een tweepersoonsluchtbed met lakens en 2 comfortabele kussens beschikken.

Speciaal voor deze roadtrip hebben wij de mooiste overnachtingsplekjes van Noorwegen uitgezocht om de meest magische nachten te beleven. Op elke stopplaats is er sanitair, elektriciteit en wateraansluiting voorzien.

Ben je een echte avonturier en wil je nog meer into the wild gaan? Dan hebben we ook overnachtingsplaatsen midden in de wildernis! Word elke dag vanuit jouw tent wakker met een adembenemend uitzicht waar geen 5-sterrenhotel aan kan tippen.

Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki

POP-UP TENT

De Pop-up tent is een uiterst praktische tent en kost je slechts 30 seconden om uit te klappen. De tent is comfortabel voor 2 personen, en is voorzien van een ventilatiesysteem dat eventuele condensvorming voorkomt.

Uiteraard krijgt bij deze tent ook nog de volgende dingen:

 • Een verstelbare ladder
 • Twee kussens
 • Dekens
 • Een matras
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki
Picture of Suzuki

ADVENTURE TENT

De Adventure tent is bedoeld voor de echte avonturiers onder ons. De tent is ietsje groter en kost dus ook wat meer moeite om op te zetten, maar in ongeveer 5 minuten is de klus geklaard. Ook deze tent is voorzien van een ventilatiesysteem.

Uiteraard is ook het slaapmateriaal inbegrepen:

 • Een verstelbare ladder
 • Twee kussens
 • Dekens
 • Een matras
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail

Het Weekschema

In één week tijd rijd je het hele land rond. Het roadboek begeleidt je telkens naar zowel bekende bezienswaardigheden als unieke spots die we door de locals hebben leren kennen. Telkens als de avond valt, zal je op een prachtige plek je daktent kunnen opzetten en genieten van het adembenemend uitzicht.

Praktisch

Beschikbaarheid

In de zomer van 2022 kun je op verschillende momenten afreizen, het vertrek is altijd voorzien op Vrijdag en Zondag.

De exacte reisdata en de beschikbaarheden kun je hieronder terugvinden

Prijzen

De basisprijs voor deze reis start aan 650€ (excl.vluchten) per persoon, berekend op een jeep met 2 personen.

In deze prijs inbegrepen:

 • De huur van de uitgeruste 4x4 Jeep
 • 7 nachten op unieke locaties in IJsland
 • Roadbook met de routes en vele extra tips
 • GPS met de juiste routes ingeladen
 • Daktent + matras
 • Slaapzak voor koud weer
 • Bedlinnen en kussens
 • Kookmateriaal
 • Optioneel : heen en terugvlucht Bergen. Als je je vluchten via Nordic Nomads wil boeken, kan dit vanaf €390.

Je kan ook met meer dan 2 personen in een jeep reizen, dan verandert de prijs. Gelieve contact op te nemen met ons om dit te bespreken.

Extra opties

 • Vluchten heen en terug vanaf 390 €

  Bekijk de prijs van vluchten (shuttle tussen de luchthaven en het basecamp inbegrepen)

 • Shuttle tot het basecamp : 35p.p.€
 • Adventure Foodpack: €95 (gedurende de hele week 3 maaltijden per dag)
 • Reisbijstandsverzekering: €39 p.p.
 • Superflex Boeking: €25 gratis tot eind november
 • Annulatieverzekering: 79€

Is een week voldoende om Noorwegen te bezoeken?

Hoewel je maanden zou willen blijven in dit prachtige land om alles te verkennen, krijg je in een week tijd al een mooie eerste indruk krijgt en zal je de belangrijkste bezienswaardigheden zeker kunnen zien, alsook enkele verborgen parels uit ons gepersonaliseerd roadbook. Deze rondreis is volgens ons een unieke manier om het land te leren kennen.

In totaal worden ongeveer 1500 kilometers afgelegdmet een gemiddelde van 200 à 300km per dag. Dit lijkt veel, maar geloof ons - geen enkele km op de hele route zal saai zijn. Rijden door Noorwegen valt dan ook niet te vergelijken met ergens anders. Hier is ook je tijd 'on the road' puur genieten!

Eten en drinken

Elke jeep is voorzien van een basiskeukenpakket waarmee je een week kan koken. Je kan ook een "Adventure Food" maaltijdpakket kopen, waarin al je eten voor de hele week door ons voorzien is.

Je kunt uiteraard ook eten en drinken kopen in de lokale supermarkten, of af en toe een gezellig restaurantje opzoeken tijdens de route. Op ons roadbook zal je heel veel leuke suggesties terugvinden waar je authentiek en de beste Noorse gerechten kunt eten.

Wat met corona?

In Noorwegen hebben ze de corona epidemie goed onder controle en we gaan ervan uit dat in de zomer van 2022 er nog weinig reisbeperkingen zullen zijn. Mocht het zo zijn dat het niet mogelijk is om te reizen naar Noorwegen, dan hebben wij de volgende verzekering voor jou:

Vind hier onze annuleringsvoorwaarden.

Autoverzekering

Zie FAQ's

FAQs

De Vluchten

Wekelijks zullen vluchten vertrekken vanuit Nederland (luchthaven Amsterdam Schiphol) en Frankrijk (luchthaven Parijs Charles de Gaulle) naar Noorwegen (luchthaven Bergen).

Wat met ruimbagage tijdens mijn vlucht?
Indien je de vluchten via Nordic Nomads boekt is dit inclusief:
 • 1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire, bijvoorbeeld een laptop of handtas (max. 40 x 30 x 15 cm) met een maximaal totaalgewicht van 12 kg.
 • 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg voor zowel de vertrekvlucht als de terugvlucht (€50 extra).
Zijn er extra kosten?
 • Benzine: voor een afstand van ongeveer 1500 km zal je een benzineprijs van ongeveer €250 betalen. Uiteraard is deze afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de brandstofprijzen op het moment van de reis.
 • Eten en drinken (indien je niet kiest voor onze optie foodpack)
Wat met de verzekering van de auto?
Wij raden u aan een verzekering voor uw 4x4 te kiezen, zodat je met een gerust hart op reis kan.

Omnium verzekering 150€:

 • Deze optie beperkt uw financiële aansprakelijkheid voor schade aan het voertuig, zijn onderdelen en toebehoren, behalve in geval van diefstal, poging tot diefstal of vandalisme, op voorwaarde dat het voertuig wordt gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden van de huurovereenkomst.
 • Bij vertrek zal een waarborg van 300 euro worden gevraagd
 • Het eigen risico (franchise) bedraagt maximaal 500 euro.

Omnium Goud Verzekering 300€:

 • Deze verzekering beschermt u tegen schade veroorzaakt door grind op IJslandse wegen. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld schade aan carrosserielak, voorruit, koplampen en spiegels.
 • Bescherming tegen zand en as.
 • Een waarborg van €150 is vereist bij vertrek.
 • Het eigen risico (franchise) bedraagt maximaal 100 €.
Waar haal ik onze 4x4 op?
Je kan de 4x4 in de buurt van de luchthaven van Bergen ophalen. Iemand van het Travelbase team zal je daar opwachten om de nodige informatie te geven, de gps en het roadbook te overhandigen.
In wat voor soort auto rijden we?
Alle auto's zijn SUV-modellen die heel wendbaar zijn en geschikt voor elke bestuurder. Er is geen specifieke ervaring vereist om met onze 4x4's te rijden. We hebben zorgvuldig voor jullie de meeste geschikte auto's uitgekozen die perfect passen bij deze trip!
Kan ik 2 wagens huren?
Je kan twee wagens boeken, maar dan moet je wel 2 verschillende boekingen aanmaken.
Kan ik mijn hond meenemen?
Ja, honden zijn meer dan welkom op deze roadtrip!
Hoe groot is de daktent?
 • Wanneer de Adventure Tent volledig uitgevouwen is, heeft het de volgende afmetingen: 143cm (b) x 240cm (l) x 123cm (h). Opgevouwen neemt het de volgende ruimte in beslag: 143cm x 120cm x 35cm
 • De Pop-up tent heeft uitgevouwen (buitenafmetingen) het volgende formaat: 140cm x 200cm x 130cm (hoogte aan de voorkant van de tent, bovenaan). Opgevouwen heeft het een formaat: 140cm x 200cm x 33,5cm
Rijden we alleen?

De reis is volledig zelfstandig en je bepaalt zelf het tempo. Indien gewenst kan je ook wat afwijken van de vooropgestelde route. Op de bestemmingen is het mogelijk dat je andere mensen van Nordic Nomads tegenkomt, maar we houden het in ieder geval heel kleinschalig zodat je optimaal kunt genieten van dit prachtige land.

We hebben daarnaast ook een lokaal team ter plaatse in Noorwegen dat je altijd zal kunnen helpen bij noodgevallen, of wanneer je extra informatie nodig hebt. Je zal ons team ook ontmoeten bij de vertrek- en aankomstplaats.

Voor wie is dit geschikt?

Om een wagen te huren moet je tenminste 18 jaar oud zijn, en natuurlijk over een rijbewijs beschikken.

Daarnaast is deze reis is perfect geschikt voor duo's. Eventueel kan je ook met een groep vrienden reizen, maar dan zal je wel meerdere Jeeps nodig hebben. Hoewel er 4 zitplaatsen zijn in elke jeep, raden we aan om maar met maximaal 2 personen in de Jeep plaats te nemen. Op die manier is er ruim voldoende plaats voor alle bagage.

Wat moet ik meenemen?
In de zomer is het in Noorwegen gemiddeld rond 17 graden. We sturen ten laatste een maand voor vertrek een volledige paklijst met zaken die je zeker zal moeten meenemen. In het algemeen raden we vooral aan om waterdichte kleding, goede wandelschoenen en extra laagjes kleren mee te nemen.
Hoeveel ruimte is er voor de bagage?
Er is zowel een kofferbak als een gehele achterbank die we reserveren voor de bagage van de Nordic Nomads. Hierdoor is er zelfs plaats om wat extra kampeermateriaal (zoals een opklaptafeltje) mee te nemen!
Wat staat er precies in het roadbook?

In het roadbook staat alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol bezoek aan Noorwegen. Enerzijds staat de volledige route uitgetekend. Je passeert langs de bekende landmarks van Noorwegen maar we sturen je ook richting minder bekende plekken, waar je vrijwel helemaal alleen zult kunnen vertoeven en plekjes ontdekken die nog niet op de kaarten staan van de meeste toeristengidsen.

Daarnaast vermelden we ook verschillende plaatsen waar je 's avonds iets kunt eten of drinken, nuttige informatie over supermarkten en toffe winkeltjes.

Ten slotte zal je in het roadbook ook de gegevens vinden van onze partners die extra activiteiten aanbieden tijdens de route!

Wat zit er in het foodpack?
We bieden je een foodpack van het type Adventure Food, dit zijn gevriesdroogde maaltijden. In het pakket zitten per dag 3 maaltijden, in totaal krijg je dus 21 maaltijden. Gevriesdroogde maaltijden zijn heel makkelijk klaar te maken, het enige wat je moet doen is warm water toevoegen en wachten tot het klaar is!
Kunnen we nog extra activiteiten bijboeken?
Uiteraard, in het roadbook staan verschillende partners die allemaal extra activiteiten aanbieden. Als je via ons boekt zal je meestal ook een iets betere prijs krijgen dan de publieke prijzen.

Join The Trip

Boek nu je ultieme roadtrip door Noorwegen!

Boeken

Calendar loading

Volg ons op Instagram

@nordicnomads_org